Hydrogenated Soybean Oil

Nazwa INCI

Hydrogenated Soybean Oil


Nazwa Zwyczajowa

Uwodorniony olej sojowy


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • regulator lepkości


Działanie w Kosmetyku

Emolient, roślinna alternatywa dla wosku pszczelego i wosków syntetycznych. Tworzy na skórze warstwę okluzyjną, która ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka. Działa natłuszczająco, zmiękczająco i poprawia nawilżenie. Zapewnia stabilną, stałą formę produktu w temperaturze pokojowej, dzięki czemu idealnie nadaje się do zastosowania w sztyftach i pomadkach.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - płatki
  • barwa żółta
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel