Hydrogenated Retinol

Nazwa INCI

Hydrogenated Retinol


Nazwa Zwyczajowa

Retinol uwodorniony


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzmarszczkowy
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Modyfikowana forma retinolu nowej generacji, która wykazuje się lepszą stabilnością na światło słoneczne, utlenianie i temperaturę. Działa skutecznie, ale jednocześnie nie ma takiego potencjału drażniącego, jest lepiej tolerowana przez skóry wrażliwe. Stymuluje fibroblasty do produkcji kwasu hialuronowego, dzięki czemu poprawia nawilżenie skóry, wypełnienie i ujędrnienie. Zapobiega pogłębianiu się zmarszczek, neutralizuje wolne rodniki, reguluje procesy złuszczania naskórka i wygładza skórę. Nie powoduje wysuszenia. Występuje głównie w kosmetykach anti-aging, ale także do skór z tendencją do niedoskonałości oraz wrażliwych na inne formy retinoidów. Nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Podczas stosowania zalecana jest wysoka fotoprotekcja.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • bezbarwny
  • bezzapachowy
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel