Honey Extract

Nazwa INCI

Honey Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z miodu


Funkcja w Kosmetyku

  • humektant
  • składnik nawilżający


Działanie w Kosmetyku

Około 95% suchej masy miodu to cukier, a pozostałe 5% składa się z wielu innych, pomniejszych składników, w tym białek, aminokwasów, witamin, enzymów i minerałów. Cukry, mają silne właściwości nawilżające. Pozostałe składowe gwarantują działanie antyoksydacyjne i przeciwbakteryjne. Zalecany poziom użycia to 5-10% w produktach do pielęgnacji skóry.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • bezbarwna lub jasnożółta
  • rozpuszczalna w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021

Nowości

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel