Hippophae Rhamnoides Fruit Oil

Nazwa INCI

Hippophae Rhamnoides Fruit Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z owoców rokitnika


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • antyoksydant
  • składnik przeciwzapalny
  • składnik regenerujący


Działanie w Kosmetyku

Emolient, tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Charakteryzuje się dużą zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także karotenoidów, flawonoidów i witaminy E, dzięki czemu wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Dodatkowo regeneruje, działa przeciwzapalnie i łagodząco, wzmacnia naczynia krwionośne oraz poprawia koloryt skóry. Stosowany jest w pielęgnacji cery dojrzałej, naczyniowej, przesuszonej i wymagającej regeneracji.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz (gęstnieje po ochłodzeniu)
  • barwa pomarańczowo-czerwona
  • intensywny zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel