Hexamidine Diisethionate

Nazwa INCI

Hexamidine Diisethionate


Nazwa Zwyczajowa

Diizotionian heksamidyny


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwbakteryjny
  • składnik przeciwgrzybiczy
  • konserwant


Działanie w Kosmetyku

Syntetyczny składnik aktywny wykazujący działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i antyseptyczne. Zmniejsza swędzenie skóry głowy i redukuje przetłuszczanie. Stosowany jest w kosmetykach do pielęgnacji włosów z tendencją do łupieżu oraz w produktach do cery tłustej i trądzikowej. Wspomaga system konserwacji produktu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodzie

Ograniczenia
Maksymalne stężenie w preparacie gotowym do użycia to 0,1%.


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel