Hamamelis Virginiana Water

Nazwa INCI

Hamamelis Virginiana Water


Nazwa Zwyczajowa

Hydrolat oczarowy


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik przeciwzapalny
  • składnik ściągający


Działanie w Kosmetyku

Hydrolat oczarowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, antybakteryjne i ściągające. Działa łagodząco, zmniejsza zaczerwienienia i wzmacnia naczynia krwionośne, reguluje również wydzielanie sebum oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zmian trądzikowych. Może być składnikiem fazy wodnej kosmetyków lub być stosowany jako samodzielny produkt (jeśli posiada odpowiednie pH). Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla skóry tłustej, trądzikowej i naczyniowej, a także w preparatach po goleniu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • bezbarwny
  • charakterystyczny ziołowy zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Luty  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel