Hamamelis Virginiana Extract

Nazwa INCI

Hamamelis Virginiana Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z oczaru wirginijskiego


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik ściągający
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt wykazuje działanie ściągające, antyseptyczne oraz przeciwzapalne, dlatego często jest wykorzystywany w kosmetykach do skóry tłustej, trądzikowej z rozszerzonymi porami. Z uwagi na właściwości przeciwzapalne oraz wzmacniające naczynia krwionośne znajduje zastosowanie w preparatach do cer naczyniowych i zaczerwienionych. Czasami jest także wykorzystywany w antyperspirantach, dezodorantach i preparatach po goleniu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • brązowy proszek
  • charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel