Glycine

Nazwa INCI


Glycine


Nazwa Zwyczajowa


Glicyna


Funkcja w Kosmetyku


  • substancja aktywna
  • składnik przeciwstarzeniowy


Działanie w Kosmetyku


Niepolarny aminokwas występujący naturalnie w organizmie człowieka. Jest budulcem białek, wspomaga odbudowę kolagenu, dzięki czemu wykorzystywany jest w kosmetykach przeciwstarzeniowych, m.in w kremach, serum, maseczkach, czy balsamach do ciała. Jest również budulcem keratyny, przez co znajduje zastosowanie w produktach wzmacniających do włosów, takich jak odżywki, czy szampony. Ponadto działa przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • krystaliczne ciało stałe
  • bezbarwne
  • rozpuszczalne w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel