Glycine Soja (Soybean) Seed Extract

Nazwa INCI

Glycine Soja (Soybean) Seed Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z nasion soi


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik przeciwzmarszczkowy
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt o silnych właściwościach antyoksydacyjnych i przeciwzapalnych, który swoje działanie zawdzięcza dużej zawartości izoflawonów, w tym genisteiny i daidzeiny. Składnik jest także bogaty w wiele witamin, minerałów oraz białek. Działa rozjaśniająco, zmniejsza zaczerwienienia i podrażnienia, neutralizuje wolne rodniki i zapobiega procesom starzenia. Ma także właściwości wygładzające i zmiękczające skórę. Często stosowany w kosmetykach do skóry dojrzałej i preparatach anti-aging.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – proszek
  • barwa żółta
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel