Glyceryl Cocoate

Nazwa INCI

Glyceryl Cocoate


Nazwa Zwyczajowa

Glyceryl Cocoate


Funkcja w Kosmetyku

  • emulgator
  • substancja poprawiająca jakość piany
  • modyfikator reologii


Działanie w Kosmetyku

Niejonowy związek powierzchniowo czynny, emulgator O/W. Często jest stosowany w roztworach anionowych środków powierzchniowo czynnych (np. SLS) jako substancja zagęszczająca, a także łagodząca działanie drażniące. Tworzy tzw. micele mieszane. Poprawia też jakość i stabilność piany. Stosowany jako substancja renatłuszczająca w produktach myjących, aby odbudowywać warstwę hydrolipidową. Jest łagodny dla skóry, a także biodegradowalny.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • bezbarwny
  • bezzapachowy


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Maj  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel