Glutamic Acid

Nazwa INCI


Glutamic Acid


Nazwa Zwyczajowa


Kwas glutaminowy


Funkcja w Kosmetyku


  • humektant


Działanie w Kosmetyku


Związek organiczny z grupy aminokwasów. Zastosowany w kosmetykach tworzy warstę okrluzyjną na skórze, dzięki czemu zapobiega przeznaskórkowej utracie wody. Z kolei w kosmetykach do włosów działa antystatycznie, czyli zapobiega ich elektryzowaniu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • rozpuszczalny w wodzie
  • krystaliczny proszek
  • bezwonny



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel