Ginkgo Biloba Leaf Extract

Nazwa INCI

Ginkgo Biloba Leaf Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik łagodzący
  • składnik nawiżający


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt jest bogaty w wiele składników aktywnych takich jak flawonoidy, terpeny i sterole. Wykazuje działanie neutralizujące wolne rodniki oraz przeciwutleniające. Wzmacnia naczynie krwionośne i wpływa na mikrokrążenie skórne, dlatego często jest wykorzystywany w kosmetykach do skóry naczyniowej, zaczerwienionej, ale także w preparatach antycellulitowych i anti-aging.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • jasnobrązowy proszek
  • rozpuszczalny w wodzie i alkoholu


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel