Galactomyces Ferment Filtrate

Nazwa INCI

Galactomyces Ferment Filtrate


Nazwa Zwyczajowa

Filtrat z drożdży Galactomyces


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik nawilżający


Działanie w Kosmetyku

Jest substancją aktywną, o szerokim spektrum działania, dzięki zawartości witamin i związków mineralnych. Udowodniono jego nawilżające i zmiękczające właściwości. Dokładniej, zwiększa produkcję hialuronianu w komórkach naskórka, co znacząco podnosi stopień nawodnienia skóry. Wspomaga regenerację i łagodzi skórę skłonną do podrażnień lub zmian zapalnych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe
  • barwa brązowo-żółta
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021

Nowości

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel