Galactoarabinan

Nazwa INCI

Galactoarabinan


Nazwa Zwyczajowa

Galaktoarabinan


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik nawilżający
  • składnik przeciwzmarszczkowy
  • składnik filmotwórczy


Działanie w Kosmetyku

Polisacharyd pozyskiwany z modrzewia - wykazuje właściwości błonotwórcze, zmniejsza przeznaskórkową utratę wody i poprawia nawilżenie. Ułatwia równomierną dyspersję filtrów mineralnych, poprawiając w ten sposób właściwości ochronne filtrów UV. Zmniejsza widoczność drobnych zmarszczek, a także przyspiesza proces odnowy naskórka. W produktach z kwasami poprawia ich właściwości złuszczające bez zwiększenia podrażnienia.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • granulowany, sypki proszek
  • barwa od białej do brązowej
  • charakterystyczny zapach żywicy
  • dyspergowalny w wodzie
  • stabilny w szerokim zakresie pH (3.0-13.0)


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel