Fragaria Ananassa (Strawberry) Fruit Extract

Nazwa INCI


Fragaria Ananassa (Strawberry) Fruit Extract


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z truskawki


Funkcja w Kosmetyku


  • antyoksydant
  • składnik aktywny


Działanie w Kosmetyku


Ekstrakt stanowi bogate źródło witaminy C i polifenoli. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwstarzeniowe. Poprawia elastyczność skóry oraz jej regenerację. Spowalnia powstawanie zmarszczek, delikatnie rozjaśnia oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Charakteryzuje się działaniem bakteriobójczym. Stosowany jest w preparatach do pielęgnacji ciała i twarzy.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • czerwonawa ciecz
  • rozpuszczalna w wodzie
  • charakterystyczny zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Styczeń  2023
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel