Diethylhexyl Butamido Triazone

Nazwa INCI

Diethylhexyl Butamido Triazone


Nazwa Zwyczajowa

Iscotrizinol, Uvasorb HEB


Funkcja w Kosmetyku

  • filtr UV (UVB)


Działanie w Kosmetyku

Filtr organiczny. Chroni skórę przed szkodliwym promieniowaniem ultrafioletowym w zakresie UVB i UVA II (maksimum absorpcji 310 nm), natomiast słabo chroni w zakresie najdłuższego UVA I. Wykazuje dobrą fotostabilność, traci tylko 10% zdolności pochłaniania promieniowania UV w ciągu 25 godzin. Jest kompatybilny z innymi filtrami UV, w tym filtrami nieorganicznymi. Ze względu na swój hydrofobowy charakter jest szczególnie stosowany produktach wodoodpornych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Ograniczenia

Maksymalne dopuszczalne stężenie to 10%.


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel