Dehydroacetic Acid

Nazwa INCI

Dehydroacetic Acid


Nazwa Zwyczajowa

Kwas dehydrooctowy


Funkcja w Kosmetyku

  • konserwant


Działanie w Kosmetyku

Konserwant dopuszczany w formulacjach przez naturalne certyfikaty takie jak COSMOS. Zapobiega rozwojowi mikroorganizmów w produkcie kosmetycznym. Może być pochodzenia naturalnego albo syntetycznego.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • słabo rozpuszczalny w wodzie
  • skuteczny w ph 2-4

Ograniczenia
Maksymalne dopuszczalne stężenie w kosmetykach to 0,6%. Nie należy stosować w produktach aerozolowych.


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel