Crocus Chrysanthus Bulb Extract

Nazwa INCI


Crocus Chrysanthus Bulb Extract


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z bulwy krokusa złocistego


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik przeciwstarzeniowy
  • składnik przeciwzmarszczkowy


Działanie w Kosmetyku


Ekstrakt stanowi bogate źródło polifenoli. Wykazuje działanie ujędrniające oraz przeciwstarzeniowe. Poprawia elastyczność i sprężystość skóry. Działa przeciwzmarszczkowo oraz wpływa na redukcję rozstępów. Stymuluje fibroblasty do produkcji włókien kolagenu i elastyny. Pobudza wydzielanie czynników wzrostu, dzięki czemu działa przeciwstarzeniowo. Posiada udowodnione działanie ujędrniające, co sprawia, że jest polecany do pielęgnacji cery dojrzałej i starzejącej się.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe – proszek
  • bezwonny
  • rozpuszczalny w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Listopad  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel