Copernicia Cerifera Cera

Nazwa INCI


Copernicia Cerifera Cera


Nazwa Zwyczajowa


Wosk karnauba


Funkcja w Kosmetyku


  • emolient
  • lepiszcz
  • modyfikator lepkości


Działanie w Kosmetyku


Wosk roślinny będący emolientem tłustym. Jest składnikiem konsystencjotwórczym, wpływa na wzrost lepkości i teksturę kosmetyku, ułatwia jego rozprowadzanie. Działa natłuszczająco, tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną zapobiegającą ucieczce wody z naskórka.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • żółte wiórki lub pastylki
  • rozpuszczalny w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Listopad  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel