Coffea Arabica Seed Extract

Nazwa INCI


Coffea Arabica Seed Extract


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z nasion kakaowca


Funkcja w Kosmetyku


  • antyoksydant
  • substancja antycellulitowa


Działanie w Kosmetyku


Substancja roślinna pochodzenia naturalnego pozyskiwana z nasion kakaowca. Pobudza ukrwienie i zwiększa przepuszczalność błon komórkowych. Posiada właściwości antycellulitowe, antyoksydacyjne i antybakteryjne. Wykorzystywana jest najczęściej w produktach do pielęgnacji ukierunkowanych na redukcję cellulitu, a także w produktach o działaniu przeciwstarzeniowym.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • stan skupienia: ciecz lub proszek
  • jasnobrązowy kolor



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel