Chondrus Crispus (Carrageenan) Powder

Nazwa INCI

Chondrus Crispus (Carrageenan) Powder


Nazwa Zwyczajowa

Proszek z chrząstnicy kędzierzawej


Funkcja w Kosmetyku

  • modyfikator reologii
  • humektant
  • składnik łagodzący


Działanie w Kosmetyku

Polisacharyd, który wykorzystywany jest najczęściej jako składnik żelujący. Tworzy stabilne żele pozostawiające delikatną, jedwabistą warstwę. Wykazuje właściwości nawilżające, łagodzące, zmiękczające, ujędrniające i regenerujące. Tworzy na skórze film, który zmniejsza transepidermalną utratę wody i wzmacnia warstwę hydrolipidową skóry. Ułatwia równomierne rozprowadzenie składników aktywnych na skórze.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel