Charcoal Powder

Nazwa INCI

Charcoal Powder


Nazwa Zwyczajowa

Węgiel aktywny


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik oczyszczający
  • substancja ścierna
  • składnik absorbujący


Działanie w Kosmetyku

Węgiel aktywny wykazuje działanie oczyszczające, antybakteryjne, przeciwzapalne i rozjaśniające. Dzięki swojej porowatej strukturze posiada doskonałą zdolność do pochłaniania zanieczyszczeń i nadmiaru sebum, oczyszcza i zwęża pory skóry oraz reguluje pracę gruczołów łojowych. Stosowany jest w produktach do cery tłustej, trądzikowej, a także w szamponach oczyszczających i pastach do zębów jako substancja wybielająca.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa czarna
  • rozprasza się w wodzie (nie rozpuszcza)


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel