Ceramide NG

Nazwa INCI


Ceramide NG


Nazwa Zwyczajowa


Ceramid NG, Ceramid 2


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik odbudowujący
  • składnik nawilżający
  • składnik ochronny


Działanie w Kosmetyku


Składnik cementu międzykomórkowego, utrzymuje nawilżenie w skórze, odbudowuje barierę hydrolipidową i zwiększa odporność skóry na czynniki zewnętrzne. Wpływa na poprawę elastyczności skóry oraz spowalnia pojawienie się pierwszych oznak starzenia. Wykorzystywany jest również w kosmetykach do włosów, zapewniając działanie regenerujące, odżywcze i wygładzające.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • substancja tłuszczowa
  • rozpuszczalny w tłuszczach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Maj  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel