Cassia Angustifolia Seed Polysaccharide

Nazwa INCI

Cassia Angustifolia Seed Polysaccharide


Nazwa Zwyczajowa

Polisacharyd z nasion strączyńca ostrolistnego


Funkcja w Kosmetyku

  • humektant


Działanie w Kosmetyku

Naturalny wysokocząsteczkowy polisacharyd otrzymywany z nasion strączyńca ostrolistnego. Naśladuje działanie kwasu hialuronowego – wiąże cząsteczki wody. Tworzy na powierzchni skóry lub włosów ochronny film, który zapewnia natychmiastowe i długotrwałe nawilżenie. Zmniejsza widoczność drobnych zmarszczek, przywraca sprężystość, wygładza i poprawia poziom nawodnienia skóry. Stosowany w produktach do pielęgnacji włosów ułatwia ich rozczesywanie, zmiękcza i wygładza je.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa beżowa
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel