Caryodendron Orinocense Seed Oil

Nazwa INCI

Caryodendron Orinocense Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej Cacay


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Emolient o wysokiej zwartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu linolowego, a także fitosteroli, skwalenu i witaminy E. Tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco), wzmacnia barierę lipidową. Nie daje uczucia dużej tłustości na skórze. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne, regenerujące i przeciwstarzeniowe, poprawia elastyczność skóry. Stosowany jest głównie w kosmetykach do cer suchych i dojrzałych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa żółta
  • charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel