Camellia Sinensis Leaf Water

Nazwa INCI

Camellia Sinensis Leaf Water


Nazwa Zwyczajowa

Hydrolat z liści zielonej herbaty


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik przeciwzapalny
  • składnik ściągający


Działanie w Kosmetyku

Hydrolat bogaty w garbniki, polifenole, katechiny i kofeinę. Wykazuje silne właściwości przeciwutleniające, przeciwzapalne, antybakteryjne i ściągające. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne, wspomaga gojenie drobnych ran i zmian trądzikowych, a także reguluje wydzielanie sebum. Może być składnikiem fazy wodnej kosmetyków lub być stosowany jako samodzielny produkt (jeśli posiada odpowiednie pH). Szczególnie polecany jest w pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej, naczyniowej i podrażnionej, a także przy problematycznej skórze głowy.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa jasnożółta
  • charakterystyczny, ziołowy zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Styczeń  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel