Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine

Nazwa INCI

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine


Nazwa Zwyczajowa

Tinosorb S


Funkcja w Kosmetyku

  • filtr UV (UVA i UVB)


Działanie w Kosmetyku

Filtr organiczny (chemiczny) nowej generacji, który wykazuje się dużą fotostabilnością. Chroni skórę przed promieniowaniem ultrafioletowym w szerokim spektrum UV (ochrona spada dopiero przy najdłuższym UVA, ponad 370nm). Wykazuje doskonałą kompatybilność z organicznymi i nieorganicznymi filtrami UV, a także poprawia ich stabilność.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – proszek
  • barwa żółta
  • rozpuszczalny w olejach i emolientach

Ogramnczenia

Maksymalne dopuszczalne stężenie to 10%.


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel