Bifida Ferment Lysate
Nazwa INCI
Bifida Ferment Lysate
Nazwa Zwyczajowa
Lizat bakterii Bifida
Lizat bakterii Bifida
Funkcja w Kosmetyku
- składnik łagodzący
- probiotyk
Działanie w Kosmetyku
Substancja aktywna powstała w wyniku fermentacji bakterii kwasu mlekowego. Stosowana w kosmetykach wzmacnia barierę ochronną skóry i przywraca równowagę mikrobiomu. Zmniejsza wrażliwość skóry i zwiększa jej odporność na czynniki zewnętrzne, działa przeciwzapalnie, wspomaga regenerację, łagodzi podrażnienia i chroni przed uszkodzeniami wywołanymi promieniowaniem UV. Poprawia również koloryt skóry i zwiększa jej nawilżenie. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do każdego typu cery, w tym cery wrażliwej i trądzikowej.
Substancja aktywna powstała w wyniku fermentacji bakterii kwasu mlekowego. Stosowana w kosmetykach wzmacnia barierę ochronną skóry i przywraca równowagę mikrobiomu. Zmniejsza wrażliwość skóry i zwiększa jej odporność na czynniki zewnętrzne, działa przeciwzapalnie, wspomaga regenerację, łagodzi podrażnienia i chroni przed uszkodzeniami wywołanymi promieniowaniem UV. Poprawia również koloryt skóry i zwiększa jej nawilżenie. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do każdego typu cery, w tym cery wrażliwej i trądzikowej.
Właściwości Fizyczno-Chemiczne
- ciecz
- bezbarwna lub o lekko żółtej barwie
- charakterystyczny zapach
- rozpuszczalna w wodzie
Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z
Listopad 2021