Bifida Ferment Lysate

Nazwa INCI

Bifida Ferment Lysate


Nazwa Zwyczajowa

Lizat bakterii Bifida


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik łagodzący
  • probiotyk


Działanie w Kosmetyku

Substancja aktywna powstała w wyniku fermentacji bakterii kwasu mlekowego. Stosowana w kosmetykach wzmacnia barierę ochronną skóry i przywraca równowagę mikrobiomu. Zmniejsza wrażliwość skóry i zwiększa jej odporność na czynniki zewnętrzne, działa przeciwzapalnie, wspomaga regenerację, łagodzi podrażnienia i chroni przed uszkodzeniami wywołanymi promieniowaniem UV. Poprawia również koloryt skóry i zwiększa jej nawilżenie. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do każdego typu cery, w tym cery wrażliwej i trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • bezbarwna lub o lekko żółtej barwie
  • charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalna w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel