Arctostaphylos Uva Ursi Leaf Extract

Nazwa INCI

Arctostaphylos Uva Ursi Leaf Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z liści mącznicy lekarskiej


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik rozjaśniający
  • składnik przeciwbakteryjny
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt z liści mącznicy lekarskiej to bogate źródło arbutyny, garbników i flawonoidów. Wykazuje właściwości wybielające (inhibitor tyrozynazy) - rozjaśnia przebarwienia wywołane zmianami zapalnymi, a także zmiany hiperpigmentacyjne skóry. Działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i ściągająco, dzięki czemu zmniejsza zaczerwienienia, obrzęki i widoczność ujść gruczołów łojowych. Jest antyoksydantem – neutralizuje wolne rodniki i hamuje procesy starzenia. Znajduje zastosowanie w kosmetykach rozjaśniających i do cery trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa zielona
  • dyspergowany w glikolu i glicerynie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel