Amyl Cinnamal

Nazwa INCI


Amyl Cinnamal


Nazwa Zwyczajowa


Aldehyd amylocynamonowy


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik kompozycji zapachowej
  • składnik maskujący


Działanie w Kosmetyku


Nienasycony aldehyd aromatyczny stanowiący składnik kompozycji zapachowej. Ma zapach jaśminu. Stosowany jest do produkcji perfum oraz kosmetyków pielęgnacyjnych. Może wykazywać działanie alergizujące, dlatego w przypadku przekroczenia określonego stężenia umieszcza się go w składzie INCI.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • lepka ciecz
  • barwa żółta
  • charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalny w tłuszczach i alkoholu
  • nierozpuszczalny w wodzie


Ograniczenia


Obecność substancji musi być uwzględniona w wykazie składników, gdy jej stężenie przekracza:
  • 0,001 % w produkcie niespłukiwanym
  • 0,01 % w produkcie spłukiwanym



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Styczeń  2023
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel