Aloe Barbadensis Leaf Extract

Nazwa INCI

Aloe Barbadensis Leaf Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z liści aloesu


Funkcja w Kosmetyku

  • humektant
  • składnik regenerujący


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt z liści aloesu działa przede wszystkim nawilżająco, ale także koi i łagodzi podrażnioną skórę np. po ukąszeniach, poparzeniach słonecznych czy stanach zapalnych i wysypkach. Łagodzi zaczerwienienia przez swoje działanie przeciwzapalne. Jest składnikiem powszechnie stosowanym w produktach kosmetycznych do każdego rodzaju skóry. Działa kondycjonująco na skórę i włosy.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • kremowy, drobny proszek
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel