Achillea Millefolium Oil

Nazwa INCI

Achillea Millefolium Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olejek krwawnikowy


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik zapachowy
  • składnik przeciwzapalny
  • składnik przeciwłupieżowy


Działanie w Kosmetyku

Olejek o działaniu przeciwzapalnym i łagodzącym zaczerwienienia. Zalecany szczególnie do skóry tłustej i trądzikowej ze względu na właściwości ściągające, przeciwbakteryjne, regulujące pracę gruczołów łojowych i wspomagające gojenie wyprysków. Nadaje lub maskuje zapach kosmetyków; działa odświeżająco. W kosmetykach do skóry głowy działa przeciwłupieżowo i zmniejsza przetłuszczanie. Olejek nie jest zalecany do stosowania w ciąży oraz przy bardzo wrażliwych skórach.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel