Potassium Cocoate

Nazwa INCI


Potassium Cocoate


Nazwa Zwyczajowa


brak


Funkcja w Kosmetyku


  • anionowy środek powierzchniowo czynny
  • emulgator


Działanie w Kosmetyku


Sól potasowa, która otrzymywana jest z kwasów tłuszczowych z oleju kokosowego, poprzez proces zmydlania. Jest naturalnym środkiem powierzchniowo czynnym, a także wykorzystywany jest jako emulgator i substancja pieniąca. Najczęściej znajduje się w mydłach, żelach i szamponach.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • barwa: bezbarwny/jasnożółty
  • słaby zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Luty  2023

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel