Naringenin

Nazwa INCI


Naringenin


Nazwa Zwyczajowa


Naryngenina


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik przeciwzapalny
  • składnik wzmacniający naczynia krwionośne
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku


Związek należący do grupy flawonoidów. Naturalnie występuje w cytrusach, np. grejpfrutach, pomarańczach i mandarynkach lub innych surowcach roślinnych, np. korze wierzby. Działa przeciwzapalnie, antyoksydacyjnie oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry naczynkowej i skłonnej do rumienia.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • proszek
  • jasno brązowy



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2023

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel