Bist du in Deutschland? Cosibella auch!

Um Ihnen ein noch besseres Einkaufserlebnis zu bieten, leiten wir Sie zu unserem deutschen Shop weiter.

Die Produktpalette im Zielshop ist sorgfältig ausgewählt, um die Vorlieben und Bedürfnisse der deutschen Kunden zu erfüllen und ein umfassendes Einkaufserlebnis und einen persönlichen Service zu gewährleisten.

Hyaluronic Acid

Nazwa INCI

Hyaluronic Acid


Nazwa Zwyczajowa

Kwas hialuronowy / HA


Funkcja w Kosmetyku

  • humektant
  • modyfikator reologii


Działanie w Kosmetyku

Jest polisacharydem (wielocukrem) zbudowanym z kwasu glukuronowego i N-acetyloglukozaminy, który naturalnie występuje w skórze. Jego głównym zastosowaniem jest ograniczenie ucieczki wody przez skórę. Wielkość cząsteczki uniemożliwia przenikanie składnika w głębsze warstwy skóry, dlatego zostawia delikatny film na powierzchni. Poprawia nawilżenie skóry, wygładza jej strukturę, zmiękcza i ujędrnia. Jest to związek silnie higroskopijny - jedna cząsteczka kwasu hialuronowego wiąże nawet 250 cząsteczek wody. Dlatego dodawany do kosmetyków, poprawia ich właściwości sensoryczne, ułatwia rozprowadzanie oraz zapobiega wysychaniu produktu. Może służyć jako składnik żelujący.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • bezwonny
  • rozpuszczalny w wodzie i alkoholach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Marzec  2020

Polecane

 Mohani - Kwas Hialuronowy 3% - 50ml

Mohani - Kwas Hialuronowy 3% - 50ml

49,90 zł 2495 pkt.
Bioup - Kwas Hialuronowy 3% - 30ml

Bioup - Kwas Hialuronowy 3% - 30ml

39,00 zł 1950 pkt.
pixel