Helianthus Annuus Petal Extract

 


Helianthus Annuus Petal Extract

 


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z płatków słonecznika 

 


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik łagodzący
  • składnik antyoksydacyjny 

 


Działanie w Kosmetyku


Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne i kojące. Skutecznie neutralizuje wolne rodniki, wspierając skórę w ochronie przed negatywnym wpływem stresu oksydacyjnego. Jednocześnie łagodzi podrażnienia, redukuje uczucie dyskomfortu i zapewnia skórze przyjemne ukojenie.

 


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciecz o barwie od jasnożółtej do bursztynowo-brunatnej
  • dobrze rozpuszczalny w wodzie
  • delikatny ziołowo-kwiatowy zapach

 



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2026

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel