Caviar Water

Nazwa INCI


Caviar Water

 


Nazwa Zwyczajowa


Woda kawiorowa

 


Funkcja w Kosmetyku


  • substancja aktywna
  • substancja nawilżająca (humektant)

 


Działanie w Kosmetyku


Woda kawiorowa to składnik o silnym działaniu rewitalizującym i przeciwstarzeniowym. Dzięki wysokiej zawartości aminokwasów, protein, witamin i mikroelementów intensywnie odżywia skórę i wspiera procesy regeneracji. Woda kawiorowa ma zdolność do wiązania wody w naskórku i zapewnia długotrwałe nawilżenie. Składnik ten poprawia także jędrność i elastyczność cery.

 


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • najczęściej bezbarwna ciecz,
  • rozpuszczalna w wodzie.

 



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Kwiecień  2026

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel