Centella Asiatica Oil

Nazwa INCI


Centella Asiatica Oil


Nazwa Zwyczajowa


Olej z wąkroty azjatyckiej


Funkcja w Kosmetyku


  • Składnik aktywny łagodzący
  • Składnik regenerujący
  • Składnik wzmacniający barierę ochronną skóry


Działanie w Kosmetyku


Centella Asiatica Oil działa kojąco na skórę, redukując zaczerwienienia i podrażnienia, dzięki czemu sprawdza się w pielęgnacji skóry wrażliwej. Wspiera procesy regeneracji naskórka i wspiera odbudowę ochronnej bariery hydrolipidowej. Dodatkowo ma właściwości przeciwutleniające (antyoksydacyjne) i nawilża.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • oleista ciecz
  • żółtawy kolor
  • nierozpuszczalna w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2025

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel