Xylitylglucoside

Nazwa INCI


Xylitylglucoside


Nazwa Zwyczajowa


Ksylityloglukozyd


Funkcja w Kosmetyku


  • humektant
  • substancja kondycjonująca


Działanie w Kosmetyku


Składnik naturalnie występujący w cukrach, zawarty w pszenicy. Jest produktem glikozylacji ksylitolu. Zwiększa nawilżenie skóry, poprzez zdolność wiązania wody. Jest substancją kondycjonującą skórę i włosy. Zwiększa syntezę kwasu hialuronowego w skórze.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • biały proszek
  • rozpuszczalny w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Listopad  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel