Vaccinium Myrtillus Fruit Extract

Nazwa INCI

Vaccinium Myrtillus Fruit Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z owoców borówki czarnej


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik nawilżający
  • składnik rozjaśniający


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt jest bogaty antocyjany, kwasy (np. jabłkowy, cytrynowy, bursztynowy), witaminy, garbniki, cukry i inne składniki, które odpowiadają za jego działanie. Nawilża, działa antyoksydacyjnie, wygładzająco, lekko rozjaśniająco i wyrównująco koloryt skóry. Dodatkowo wykazuje działanie przeciwbakteryjne i ściągające. Ekstrakt jest wykorzystywany głównie w kosmetykach do skóry naczyniowej, a także tłustej i trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – proszek
  • barwa różowa
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel