Triethanolamine

Nazwa INCI

Triethanolamine


Nazwa Zwyczajowa

Trietanoloamina (TEA)


Funkcja w Kosmetyku

  • regulator pH
  • składnik pomocniczy


Działanie w Kosmetyku

TEA jest związkiem regulującym pH kosmetyku – jest silnie zasadowa. Często używana jest też wraz z zagęstnikami, których właściwości zależą od wartości pH, np. z Carbomerem.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • bezbarwna, gęsta ciecz
  • wrażliwa na powietrze i światło
  • silnie zasadowe pH
  • charakterystyczny, lekki zapach amoniaku


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Maj  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel