Trehalose

Nazwa INCI

Trehalose


Nazwa Zwyczajowa

Trehaloza


Funkcja w Kosmetyku

  • humektant


Działanie w Kosmetyku

Trehaloza jest cukrem, który ma zdolność wiązania wody, dlatego wykazuje działanie nawilżające. Dodatkowo zapobiega wysychaniu formy kosmetycznej. Jest substancją bezpieczną i powszechnie stosowaną, nadaje się do każdego rodzaju skóry, szczególnie suchej, odwodnionej i wrażliwej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe
  • białe kryształy


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel