Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

Nazwa INCI

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter


Nazwa Zwyczajowa

Masło kakaowe


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • modyfikator reologii
  • składnik zapachowy


Działanie w Kosmetyku

Emolient tłusty. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Może być komedogenny, jednak jest to kwestia indywidualna. Masło to stosowane w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie natłuszczające, wygładzające, zmiękczające i nadające połysk.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe
  • barwa żółtawa
  • charakterystyczny, przyjemny zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel