Sodium Bicarbonate

Nazwa INCI


Sodium Bicarbonate


Nazwa Zwyczajowa


Soda oczyszczona/Wodorowęglan sodu


Funkcja w Kosmetyku


  • Substancja wypełniająca
  • Adsorbent
  • Regulator pH


Działanie w Kosmetyku


Wodorowęglan sodu, znany powszechnie jako soda oczyszczona. Jest surowcem często spotykanym w kulach do kąpieli, gdyż wykazuje właściwości musujące w kontakcie z wodą. Jest także regulatorem pH oraz adsorbentem - pochłania wilgoć. Ma właściwości przeciwzapalne, oczyszczające i seboregulujące.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • barwa biała
  • w temperaturze pokojowej substancja krystaliczna
  • bezwonna
  • rozpuszczalna w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Styczeń  2023
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel