Rosa Damascena Flower Water

Nazwa INCI

Rosa Damascena Flower Water


Nazwa Zwyczajowa

Woda różana, Hydrolat z róży damasceńskiej


Funkcja w Kosmetyku

  • tonizacja
  • składnik łagodzący


Działanie w Kosmetyku

Hydrolat różany ma właściwości kojące, łagodzące i tonizujące. Wspomaga procesy regeneracyjne, działa przeciwzapalnie i odświeżająco. Ze względu na jego działanie łagodzące sprawdzi się u każdego typu skóry, również bardzo wrażliwej, zaczerwienionej i podrażnionej. Może być składnikiem fazy wodnej w kosmetykach lub mieć zastosowanie jako samodzielny produkt jeśli, posiada odpowiednie pH (służy wtedy jako tonik).


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • bezbarwna
  • charakterystyczny, kwiatowy zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel