Rosa Canina Fruit Oil

Nazwa INCI

Rosa Canina Fruit Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z nasion dzikiej róży


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Emolient o dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin (E i A). Tworzy na powierzchni skóry i włosów film, który zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (działa pośrednio nawilżająco). Stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów wykazuje działanie regenerujące, ochronne, zmiękczające, łagodzące, przeciwutleniające i wyrównujące koloryt skóry. Może być stosowany przy każdym rodzaju skóry, szczególnie dojrzałej i naczyniowej. Nie zostawia dużego uczucia tłustości na skórze.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa pomarańczowa
  • charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Styczeń  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel