Potassium Cetyl Phosphate

Nazwa INCI

Potassium Cetyl Phosphate


Nazwa Zwyczajowa

Sól potasowa fosforanu cetylu


Funkcja w Kosmetyku

  • emulgator
  • anionowy środek powierzchniowo czynny


Działanie w Kosmetyku

Emulgator O/W i stabilizator emulsji – zapobiega przed rozwarstwianiem się produktu. Stabilizuje formuły z dużą ilością filtrów UV i pigmentów, a także poprawia ich właściwości sensoryczne. Zwiększa wodoodporność kosmetyków przeciwsłonecznych i zapewnia jednolite rozprowadzenie filtrów UV. Poprawia także jakość piany w kosmetykach myjących.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • proszek o barwie białej lub beżowej
  • rozpuszczalny w gorącej wodzie
  • bezwonny
  • stabilny w szerokim zakresie pH


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel