Polysorbate 20

Nazwa INCI

Polysorbate 20


Nazwa Zwyczajowa

Polisorbat 20


Funkcja w Kosmetyku

  • niejonowy surfaktant
  • solubilizator
  • stabilizator piany


Działanie w Kosmetyku

Niejonowy środek powierzchniowo czynny – stosowany jako emulgator lub w preparatach myjących jako łagodny detergent. Jest dobrze tolerowany przez skórę. W kosmetykach z anionowymi SPC poprawia jakość i stabilność piany. Nie powoduje podrażnień. Biodegradowalny.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • lepka ciecz
  • rozpuszczalna w wodzie
  • barwa od żółtej do brązowej


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Marzec  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel