Polyglyceryl-4-Caprate

Nazwa INCI

Polyglyceryl-4-Caprate


Nazwa Zwyczajowa

Polyglyceryl-4-Caprate


Funkcja w Kosmetyku

  • emulgator
  • solubilizator


Działanie w Kosmetyku

Jest to środek powierzchniowo czynny, najczęściej pełni rolę emulgatora w produktach olejowych (np. w olejkach hydrofilowych) lub stabilizatora w emulsjach. Jest delikatny dla skóry i działa renatłuszczająco i zmiękczająco. Jest także stosowany jako solubilizator w produktach wodnych, dzięki czemu wspomaga rozpuszczanie w nich niewielkich ilości składników lipofilowych, np. olejków eterycznych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa żółta
  • rozpuszczalny w wodzie i etanolu
  • nierozpuszczalny w tłuszczach
  • charakterystyczny zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Styczeń  2021
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel