Plantago Lanceolata Leaf Extract

Nazwa INCI

Plantago Lanceolata Leaf Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z liści babki lancetowatej


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzapalny
  • składnik regenerujący
  • składnik łagodzący


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt o działaniu przeciwbakteryjnym, ściągającym, regenerującym, wspomagającym gojenie drobnych ran i niedoskonałości. Jest źródłem garbników, śluzów, flawonoidów i minerałów. Wykazuje silne właściwości łagodzące i przeciwzapalne, dzięki czemu zmniejsza zaczerwienienia, świąd, łagodzi ukąszenia owadów i wypryski. Poprawia także nawilżenie skóry oraz reguluje wydzielanie sebum. Składnik polecany głównie skórom trądzikowym, ze stanami zapalnymi, podrażnionym i zaczerwienionym. Dodatkowo działa antyoksydacyjnie wspomagając walkę z wolnymi rodnikami i hamując procesy starzenia.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa brązowa
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel